Календар робіт в саду і на городі в серпні
0 коментарів

Календар робіт в саду і на городі в серпні

Роботи на городі

У серпні збирають урожай помідорів. При цьому обов'язково продовжують пасинкування і підв'язку рослин. При появі перших ознак фітофторозу негайно видаляють загиблі рослини. Пам'ятайте, що після обробки сильнодіючими хімічними засобами плоди можна вживати в їжу не раніше ніж через 3 тижні.
На батогах гарбуза і кабачків видаляють зайві зав'язі. Для запобігання гнилі або пошкодження плодів комахами, краще підкласти під них дерев'яні дощечки.
В цей же час зрізають і сушать в тіні в підвішеному стані пряні трави. Заготовляють кріп, петрушку, кінзу і інші приправи. Кріп дуже добре зберігати подрібненим у вигляді заморожених кубиків. Так він повністю зберігає вид і аромат, як ніби тільки зірваний з грядки.

Збір насіння квітів

Успішний результат збору, зберігання і посіву насіння однорічних залежить від різних факторів. Так, збираючи насіння від гібридів, очікувати, що нове рослина збереже всі властивості маточного, не варто. Якщо на упаковці насіння значиться "гібрид F1", залишати квітка на насіння не потрібно. Гібриди має сенс розмножувати тільки живцюванням.
Для збору сортового насіння треба вибрати сухий день, зібрати всі визріли кошики, відокремити зерно від ложа, розкласти тонким шаром на папері і просушити. Насіння, які зібрали недозрілими, потребують дозріванні. Його проводять у просторому сухому приміщенні, в середньому протягом місяця. Регулярно збираючи насіння однорічних, можна повністю забезпечити свої потреби в посівному матеріалі.

Урожай в саду

Уже дозрівають кісточкові культури - сливи, персики, а також літні сорти яблук і груш, а до кінця місяця - ранні осінні. У кожної культури є 2 ступеня зрелості- знімна і споживча. Дуже важливо не пропустити час зняття плодів, так як вони можуть втратити свої якості. Впали плоди слід збирати і пускати на повидло, сушку і тюд. Збір падалиці має профілактичне значення - багато плоди вражені хворобою або шкідниками, так ви уникнете його поширення.

Джерело інформації журнал "Любимая Дача" №8 (104), 2016