Пеларгонія зональна (садова)
0 коментарів

Пеларгонія зональна (садова)

Пеларгонія зональна (садова) - Pelargonium x hortorum
серія Ringo2000TM

Походження: Південна Африка
Сімейство: Геранієві

Час вирощування гібридів F1 становить 12 - 16 тижнів в залежності від часу посіву і умов вирощування. При довгому дні (14-16 годин) рослини зацвітають швидше, ніж при більш короткої тривалості світлового дня.

Посів:
Висівається в пухкий субстрат з низьким вмістом поживних елементів (торф). Насіння присипають тонким шаром субстрату або вермикуліту і накривають ящики склом або плівкою, що допомагає підтримати необхідний рівень вологості, а також зменшити втрати при проростанні. Через 3-5 днів скло знімають. Перші 3 дні (до появи корінця) слід підтримувати досить високу вологість - 100%, після чого поступово знизити до 40%. Температура субстрату - + 21-24оС. Температура вище +25оС може стати причиною нерівномірної схожості, а при температурах нижче + 22оС знижуються швидкість і однорідність сходів. Світло не дуже потрібне посівам, але при використанні камери пророщування освітленість в 100 - 1000 люксів поліпшить якість сходів.

  • Температура субстрату 21-24оС;
  • РН: 6,4 - 6,5 - рівень РН <6 може привести до того, що натрій, залізо і марганець стануть токсичними, і це відобразиться на стані нижніх листя;
  • ЕС: 0,75 - 1,00 - при високому рівні ЕС ускладнюється укорінення рослини.

Пікіровка:
Зазвичай проводиться в горщики діаметром 9,5 - 11 см або ячейки, призначені для дорослих рослин. Субстрат: легкий, добре дренується.

  • PH: 6,2 - 6,5;
  • ЕС: 1,00 - 1,5 - занадто високий рівень ЕС може викликати крихкість коренів.

Додаткове освітлення (3,500 - 4,000 люкс) для підтримки тривалості дня 16 - 18 годин допоможе викликати більш раннє цвітіння.
Щільність розміщення становить в середньому 25 - 40 рослин на м2. Температура після пікіровки повинна бути на рівні 18-20оС вдень і вночі до перших помітних ознак росту рослин. Після цього температуру слід поступово знижувати до + 16-18оС. У сонячну погоду допускається денна температура + 21-24оС. Більш низькі температури збільшують тривалість вирощування. Забезпечте горизонтальну вентиляцію, щоб полегшити доступ кисню до кореневої системи. Вологість 40 - 70%.

Регулятори росту:
Дуже важливі при вирощуванні пеларгонії. Вони стимулюють гарне розгалуження, раннє цвітіння і роблять пеларгонії більш компактними. Обробки ССС (Сайкосель) призводять до отримання більшої кількості компактних і раноцветущих рослин на м2. Найбільш ефективним є застосування 400-700 ppm (0,4-0,7 мл / л) ССС, але для першого обприскування краще використовувати концентрацію 0,25 мл / л ССС. Перед обприскуванням рослин слід переконатися, що субстрат досить зволожений, так як поливи не бажані протягом 24 годин після обробки рослин ретардантами.
Обробка СCC може викликати пожовтіння країв листя, особливо при високих дозах застосування, але через кілька тижнів такі симптоми зникнуть. Досвід показує, що часте застосування низьких доз препарату дає кращі результати, ніж рідкісне застосування високих концентрацій. Це викликає менше порушень росту і призводить до отримання більш однорідної продукції. Для хорошого розгалуження рекомендується 2 обприскування з інтервалом в 7 -10 днів. Важливо почати застосування регуляторів росту, поки рослини ще молоді, переважно не пізніше, ніж через 4 - 6 тижнів після посіву, на стадії 4-5 листя. Припиняти застосування ретардантов потрібно при появі квіткових бруньок, щоб уникнути зменшення розміру квіток.
Для запобігання витягування рослин можна використовувати і метод від'ємної різниці температур в 2°С, з досвітні падінням температури на 4°С.

Поливи і добрива:
Пеларгонії вимагають добрив і поливів протягом усього періоду вирощування. Засуха і брак поживних елементів призводять до пожовтіння нижніх листків і затримці цвітіння. Регулярно підгодовувати рослини разом з кожним поливом необхідно практично відразу після пікіровки. Не забувати про підгодівлі кальцієвої селітрою і сульфатом магнію. До кінця культури підвищують дози калійних добрив. ЄС в поливі на початку культури = 1 1,5, а до кінця культури = 2.

Основні хвороби: сіра гниль, пітіоз, іржа, листова плямистість.

Основні шкідники: трипси.

 

  Висота Ширина Квітуча рослина (тижні)
Ringo2000 30-35 см 25-30 см 11-13

 

Інформація від компанії Сінгента