Сальвія блискуча на вашій клумбі
0 коментарів

Сальвія блискуча на вашій клумбі

Salvia splendens - Сальвія блискуча
Salsatm

Сальса нейтральна до тривалості дня. Ініціація цвітіння відбувається на 18 - 21 день, що відповідає стадії 3 - 5 справжніх листів.

Посів:

Посів проводиться в чистий торф'яний субстрат. Насіння можна присипати тонким шаром крупнозернистого вермикуліту, що допоможе підтримати необхідний рівень вологості.

  • PH: 6,0 - 6,2;
  • EC: 0,5.

Освітлення для проростання насіння не є необхідним, але при використанні камери пророщування може поліпшити якість сходів, запобігши їх витягування. Зародковий корінець з'являється на 3 - 4 день після посіву. Весь цей час необхідно підтримувати вологість в посівному ящику на рівні 100%. Для цього проведіть рясний полив і накрийте ящик плівкою або склом. Після проростання насіння ящик відкривають, знижуючи вологість до 50 - 60%. Температура проростання насіння — +22 - 230С.

Подальше вирощування:

Підтримуйте рН: 6,0 - 6,2; ЕС: 0,75 - 1,2. Не перегодовуйте сальвію, так як вона надзвичайно чутлива до рівня солі. Рослини можуть служити індикатором занадто високого вмісту солей в грунті. Після проростання підтримуйте температуру на рівні +22 - 230С, поступово знижуючи її до +18 - 200С. Уникайте передчасного цвітіння. Рослина не зможе сформувати правильний габітус, якщо почне утворювати квіткові бруньки в посівній касеті. Скручування листа може бути симптомом недостатніх поливів або занадто високого рівня ЕС, або прохолодних температур.

Рівень освітлення: 25000 - 30000 люкс.

Підживлення:

Підживлення можна починати після появи першої пари справжніх листів (тобто ще в посівному ящику) спільно з кожним поливом. Для молодих рослин використовуйте добрива з співвідношенням азоту до калію як 1: 1 в концентрації 0,5гм \ л. Якщо для поливів ви використовуєте дощову воду, додайте кальцієву селітру в співвідношенні 25% від усього обсягу добрив. Високі концентрації амонію можуть бути токсичні, симптомами чого можуть бути сіруватий або коричневий відтінок молодих листів. Міжжилковий хлороз зрілих листів вказує на брак магнію.

На даному етапі використання регуляторів росту не є необхідністю. Підтримуючи оптимальні умови в теплиці, ви зможете отримати компактні рослини. Якщо ж рослини витягуються можна застосувати B-Nine (д.р. дамінозід) в концентрації 3 - 4 гм \ л.

Пікіровка / пересадка:

Рослини готові до пересадки з 288-касети через 5 - 6 тижнів після посіву. Пересадку проводять або в 9см горщик або в касети на 4 - 6 секцій. Після пікіровки проведіть кілька підгодівель добривами з співвідношенням N: K - 1 - 2, після чого можете знову повернутися до співвідношення 1: 1. Після пікіровки розводите добрива в концентрації 0,75гм \ л, поступово піднімаючи їх кількість до 1гм \ л. Рівень освітлення: 30000 - 35000 люкс. В умовах недостатньої освітленості додаткове освітлення допоможе уникнути витягування. Середньодобова температура повинна становити близько + 190С. Денні температури можна піднімати до +22 - 240С, нічні ж можна знижувати до +15 - 160С.

Регулятори росту: Сальвія добре відгукується на метод від'ємної різниці температур, а також на використання ретардантів.

Основні хвороби: альтернарія, справжня борошниста роса, іржа.

Основні шкідники: тля, трипс, білокрилка, павутинний кліщ. 

 

  Висота Ширина Квітуча рослина (тижні)
Salsa 20-25 см 20-25 см 9-10

 

Інформація від компанії Сінгента