Фасовка: 5г
Виробник: Syngenta Seeds B.V., Нідерланди
Буряк Болтарді — середньоранній сорт. Період вегетації — 100-120 днів. Коренеплоди невеликі, округлої правильної форми, темно-бордового кольору, довжиною 14-16 см, масою 200г. Внутрішня структура без кілець. Сорт дуже урожайний з гарантованим врожаєм в умовах будь-якого року. Стійкий до стрілкування та переростання, володіє високою силою зростання, завдяки чому може дати урожай навіть при пересіваннях. Можливий дуже ранній висів на пучкову реалізацію. Призначений для споживання у свіжому вигляді та довготермінового зберігання. Придатний для механізованого збирання.
Для вирощування столових буряків Болтарді найпридатнішими є глибокі, розпушені, родючі з нейтральною реакцією грунти. Столові буряки — культура холодостійка, насіння його може проростати при t +4-5°С, проте за такої температури сходи з’являються через 22–23 дні. За підвищення температури до +10°С проростання закінчується через 20 днів, до +25°С — через 5–6 днів. Оптимальна температура сходів —+25-26°С, подальше підвищення її вже згубно діє на появу сходів. У перший період, від сходів до початку коренеутворення, столові буряки краще проростають за помірної температури — +15-18°С, якщо ж у цей час температура опуститься нижче 0°С, це призведе до значного ушкодження або навіть до повної загибелі сходів. З утворенням 2–3 пар листочків буряки стають стійкішими до знижених температур, але тривале зниження температури впливає на наступний розвиток, і в таких умовах рослини дають значну кількість цвітучих пагонів. Висівають насіння широкорядним способом або стрічковим, за схемою 20х50 см. Норма висіву залежить від схожості, величини насіння та схеми сівби. До сівби та після неї обов’язково проводять коткування. Добрий ефект дає внесення в рядки разом з сівбою мінеральних добрив.У фазі першої пари справжніх листочків проводять прорідження посівів так, щоб відстань між рослинами становила 3–4 см. За наступного формування на одному погонному метрі залишають 12–16 рослин, а проріджені рослини використовують як пучкову продукцію. Діаметр коренеплодів має становити не менш ніж 3–3,5 см. Зволікати з формуванням густоти не слід, так як це призводить до зниження врожаю. На посівах, призначених для пучкової продукції, не дозволяється вносити гербіциди після сходів основної культури.
Норма висіву: 1,0-1,5 г на 1 кв.м.
Глибина загортання насіння: 3–4 см.
Ширина міжрядь: 45–60 см.
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Висів | ||||||||||||
Збір |