Буряк Фороно

Буряк Фороно
Буряк Фороно

Фасовка: 3г

Виробник: Syngenta Seeds B.V., Нідерланди

Буряк Фороно — середньостиглий сорт. Період вегетації — 125 днів. Коренеплід циліндричної форми з гладенькою шкіркою та яскравим рівномірним забарвленням. Масою 250-350 г. Призначений для зберігання і вживання у свіжому вигляді. Відповідає вимогам переробних підприємств. Буряк столовий є цінним харчовим продуктом, що містить велику кількість цукрів: цукрозу (6-12%), фруктозу і глюкозу, полісахариди, органічні кислоти, білки, амінокислоти, бетаїн і бетанін, мінеральні речовини, вітаміни B1, B2, B6, C, P, PP, фолієву кислоту, а за вмістом йоду входить у число овочів, найбільш забезпечених цим елементом. Складний комплекс хімічних сполук буряка дозволяє вважати його цінним лікувально-дієтичним продуктом. Особливо корисний він хворим, що страждають ожирінням, при гіпертонічній хворобі, захворюваннях печінки і нирок, сприяє зменшенню холестерину в кров. Для одержання врожаю високої якості та відмінних смакових властивостей слід добирати сорти відповідно до кліматичних умов та структури ґрунту, а також додержувати технології вирощування, за якої рослини були б забезпечені всіма важливими чинниками для свого росту й розвитку.

Для вирощування столових буряків Фороно найпридатнішими є глибокі, розпушені, родючі з нейтральною реакцією ґрунти. Найкращими вважають родючі чорноземні, сірі, темно-сірі, опідзолені, легкого механічного складу ґрунти. Культура холодостійка, насіння його може проростати при t +4-5°С, проте за такої температури сходи з’являються через 22–23 дні. За підвищення температури до +10°С проростання закінчується через 20 днів, до +25°С — через 5–6 днів. Оптимальна температура сходів — +25-26°С, подальше її підвищення вже згубно діє на появу сходів. У сівозміні столові буряки розміщують на одному полі з морквою або на окремій площі. Добрими попередниками є огірки, капуста, картопля, бобові. Сівбу доцільно проводити у два строки: перший — одразу після сівби ранніх зернових, а другий — у середині травня. Сівба у травні допомагає запобігти утворенню цвітушних коренів. Коренеплоди, одержані від ранніх строків сівби, використовують для літнього споживання, а пізніх — для використання восени та для тривалого зберігання. Висівають насіння широкорядним способом або стрічковим, за схемою 20х50 см. Норма висіву залежить від схожості, величини насіння та схеми сівби. Глибина загортання насіння залежить від механічного складу й вологості грунту. Масові сходи столових буряків з’являються на 8–12-й день після сівби. У фазі першої пари справжніх листочків проводять прорідження посівів так, щоб відстань між рослинами становила 3–4 см. За наступного формування на одному погонному метрі залишають 12–16 рослин, а проріджені рослини використовують як пучкову продукцію. Збирають буряки до настання приморозків, оскільки підмерзлі коренеплоди втрачають смакову якість і погано зберігаються.

Норма висіву: 1,0-1,5 г на 1 кв.м.

Глибина загортання насіння: 3–4 см.

Ширина міжрядь: 45–60 см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading