Буряк Лома

Буряк Лома
Буряк Лома

Фасовка: 3г

Виробник: Rijk Zwaan B.V., Нідерланди

Буряк Лома — середньостиглий циліндричний продовгуватий сорт. Період вегетації — 100-110 днів. Має високу товарність та якість. Коренеплоди придатні для переробної промисловості: довгі, рівні, однорідні, в розрізі яскраво-бордового кольору, відсутні концентричні білі кільця. Маса — 150-250г. Добре зберігається. Має малу площу кріплення гички до коренеплоду. Буряк столовий є цінним харчовими продуктом, що містить велику кількість цукрів: сахароза (6-12%), фруктозу і глюкозу, полісахариди (пектинові речовини і клітковину), органічні кислоти (щавлева, яблучна, лимонна), а за вмістом йоду входить у число овочів, найбільш забезпечених цим елементом.

Столовий буряк Лома — культура холодостійка, насіння її можуть проростати при t +4-5°С, проте за такої температури сходи з'являються через 22-23 дня. При підвищення температури до +10°С проростання закінчується через 20 днів, до +25°С — через 5-6 днів. Оптимальна температура сходів — +25-26°С, подальше її підвищення вже має згубну дію.
У сівозміні столові буряки розміщують на одному полі з морквою або на окремій площі. Добрими попередниками є огірки, капуста, картопля, бобові. Висівають насіння широкорядним способом або стрічковим, за схемою 20х50 см. Норма висіву залежить від подібності, величини насіння і схеми посіву. Глибина загортання насіння залежить від механічного складу і вологості грунту. Масові сходи столового буряка з'являються на 8-12-й день після посіву. У фазі першої пари справжніх листочків проводять розрідження посівів так, щоб відстань між рослинами становила 3-4 см. При подальшому формуванні на одному погонному метрі залишають 12-16 рослин, а розріджені рослини використовують як пучкову продукцію.

Норма висіву: 1,2-1,5 г на 1 кв.м.

Глибина загортання насіння: 3-4 см.

Ширина міжрядь: 45-60 см. 

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading