Диня Карамель F1

Диня Карамель F1
Диня Карамель F1

Фасовка: 10н

Виробник: Clause Tezier, Франція

Диня Карамель — самий ранній гібрид типу Ананас. Період вегетації — 50-52 дні. Форма плоду овальна, масою 1,8-2,5 кг (перші плоди масою 2,5-3,0 кг), з великою, яскраво вираженою сіткою на шкірочці. М'якоть білого кольору з сильним ароматом. Насіннева камера дуже маленька. Стабільне формування плодів навіть у стресових умовах. Високий ранній урожай, відмінний смак. Стійкий до фузаріозу та борошнистої роси.

Диня Карамель, як південна культура, має тривалий період вегетації. Проте його можна скоротити за допомогою формування, тобто прищеплювання зростаючих пагонів. Краще використовувати насіння 2-3-х річної давності. Свіжозібране насіння дає рослини, квіти яких переважно пустоцвіт. Тому насіння прогрівають 10 днів при температурі +28-30°С. Це збільшить енергію їх проростання. Для звільнення від інфекції і прискорення розвитку сходів насіння дині можна витримувати в розчині «Цирконій» (по інструкції) або в соку алоє протягом 10-12 годин, пророщувати до накльовування у вологій ганчірочці при температурі +25-30°С і висівати. Сік алое – безпечний бактерицидний засіб і відмінний біостимулятор росту, що підвищує і захисні сили рослин. Насіння скоростиглих і ранньостиглих сортів дині висівають відразу на постійне місце в борозенки на відстані 1,2 м один від одного. Коли сіянці підростуть, проводять проріджування, залишаючи найсильніші рослини на дистанції 50 см один від одного. Посіви мульчують сумішшю піску з просіяним перегноєм. Зазвичай до появи сходів рядочки накривають плівкою, розстилаючи її по землі і притискаючи металевими прутами. За своїм походженням диня — культура, вимоглива до тепла (їй комфортно при температурі +35-40°С), освітленості і сухості повітря. Надмірність вологи диня не переносить, рослини уражуються хворобами. Поливають тільки теплою, прогрітою на сонці водою ближче до вечора, намагаючись не змочувати листя. Головними ознаками для початку збору врожаю є візуальна стиглість і аромат плодів, оптимальна вага, високий вміст сухих речовин. Небажано проводити збір плодів при занадто високих температурах, або коли на рослинах є роса. Найкраще плоди зрізати секатором, залишаючи невеликий “хвостик”, 3-5см. Температура транспортування дині — +8-10°С. Після збору плоди зберігають при температурі +8-12°С і вологості 85%.

Норма висіву: 0,6-0,8 насіннин на 1 кв.м.

Глибина загортання насіння: 3-4 см.

Ширина міжрядь: 120см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading