Фенхель

Фенхель
Фенхель

Фасовка: 0,5г

Багаторічна трав'яниста рослина. Вегетаційний період від висіву до збору — 130-170 днів. Рослина висотою до 2 м, стебло прямостояче, гіллясте. Листки великі, перисторозсічені. Їстівна частина — це білі потовщення черешків з анісовим, солодким смаком, багатими на вітаміни і мінеральні речовини. Можна споживати у свіжому вигляді, відварені, запечені чи тушені. Їстівне також і листя, використовують як приправу до страв. Найкраще використовувати відразу після збору. Насіння фенхелю містять велику кількість ефірної олії, яку застосовують в медичній промисловості для покращення смаку і ароматизації ліків, виготовлення кропової води.

Фенхель — тепло- та світлолюбива рослина. Найкраще росте на родючих вапняно-глинистих ґрунтах та чорноземах. Фенхель вирощують прямим висівом насіння в грунт. Перед висівом ділянку потрібно перекопати, удобрити і очистити від бур'янів. У фазі двох справжніх листків рослини проріджують. Рослини потребують постійного поливу. Догляд полягає в підживлюванні, прополюванні та регулярному рихленні грунту.

Норма висіву: 0,3 г на 1м².

Глибина загортання насіння: 2 -3 см.

Ширина міжрядь: 50 см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading