Фасовка: 2г
Непримхлива однорічна рослина. Вегетаційний період від висіву до збору — 25-35 днів. Листки видовженої форми, яскраво-зеленого кольору. В їжу використовують свіже листя, яке багате вітамінами С, В1, В2, Р, РР, каротином, мінеральними солями. Листя молодих рослин містять у невеликій кількості гірчичне масло. Насіння додають в маринади при консервуванні.
Салатна (або листова) гірчиця — культура холодостійка, посухостійка, невибаглива до грунту. Проростає при температурі +1-2°С. Короткий світловий день і прохолодна погода перешкоджають стрілкуванню рослин. Насіння висівають рано навесні або в кілька строків з інтервалом 6-10 днів аж до вересня. Збір можна проводити за висоти рослини 10-15 см. Догляд полягає у проріджуванні сходів, розпушуванні грунту, регулярному поливі та підживлюванні.
Норма висіву: 0,4-0,6 г на 1 м2.
Глибина загортання насіння: 0,5-1,0 см.
Ширина міжрядь: 25-30 см.
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Висів | ||||||||||||
Збір |