Кабачок Мері Голд F1

Кабачок Мері Голд F1
Кабачок Мері Голд F1

Фасовка: 5н

Виробник: Clause Tezier, Франція

Мері Голд — дуже ранній кущовий гібрид кабачка. Період вегетації — 40 днів. Рослина компактна, відкрита, дуже продуктивна. В одній листовій пазусі формується від 4 до 7 плодів довжиною 18-20 см, діаметром 4-5 см, тому збирання врожаю потрібно проводити дуже часто. При достатньому внесенні мінеральних добрив та водному режимі плодоносить до початку осінніх заморозків. Плоди правильної циліндричної форми, вирівняні по всій довжині, яскравого золотисто-жовтого кольору. М'якоть біла, ніжна по консистенції, насіннева камера дуже маленька. При переростанні плоди не втрачають своїх товарних та смакових якостей. Гібрид універсальний у призначенні: можна використовувати у свіжому вигляді, для переробки на ікру, а також для консервування. Має високу стійкість до вірусу жовтої мозаїки та бактеріальної плямистості листя. Добрими попередниками служать картопля, капуста, цибуля, коренеплоди, бобові й зелені культури. Щоб уникнути загальних захворювань кабачок не розміщують на ділянках, в попередньому займаних огірками або іншими гарбузовим.

Кабачки Мері Голд можна вирощувати як через розсаду, так і прямим висівом у відкритий грунт. Краща розсада — 25-30-денна. Вона має 2-3 справжніх листки і добре розвинену кореневу систему. Розсаду можна вирощувати в індивідуальних горщиках, пакетиках, стаканчиках або касетах. Висівають по одному насінню, укладаючи горизонтально (плиском). Попередньо готують грунтову суміш, яку пропарюють до +65-70°С, щоб знезаразити грунт і оберегти розсаду від захворювання чорною ніжкою. Оптимальна температура для вирощування розсади — +22-25°С. При недоліку освітлення розсада може витягатися, тому її потрібно досвічувати, або підсипати до стебла живильну землю, щоб утворилися додаткові корені. Поливають тільки теплою водою, при цьому намагаючись не змочувати листя, щоб не спровокувати появу борошнистої роси. Також проводять два підживлення добривами: першу, через 2 тижні після сходів, другу — за 2-3 дня перед висадкою розсади. Висаджують розсаду, коли мине загроза заморозків (середина травня), або під агроволокно (кінець квітня - початок травня). Схема посадки може бути 210-40 см, 240 +40-70 або інші. Можна також вирощувати кабачки без попереднього вирощування розсади, але урожай, звичайно, буде пізніше. Сіють насіння в кінці травня (при захисті від заморозків) або першій декаді червня. Посів краще проводити пророслими насінням по одному в лунку на глибину 5-6 см. Лунки поливають теплою водою, а потім сіють. Насіння розкладають плазом. Збирають кабачки вибірково. 2-3-денні зав'язі розміром 15-20 см вже готові до споживання, вони найбільш смачні. Знімати врожай потрібно регулярно, щоб не знижувати загальну врожайність, через скорочення формування нових зав'язей.

Норма висіву: 0,3-0,4 г на 1 кв.м.

Глибина загортання: 3-4 см.

Ширина міжрядь: 150 см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading