Капуста Бомонт F1

Капуста Бомонт F1
Капуста Бомонт F1

Фасовка: 20н

Виробник: Bejo Zaden B.V., Нідерланди

Бомонт – універсальний гібрид капусти броколі, який має раннє  і дружнє дозрівання. Період вегетації – 75 днів. Головки округлі, вирівняні, дрібно-зернистої структури, темно-зеленого кольору, можуть досягати маси до 2,5 кг і при цьому не втрачають товарного вигляду і смакових  якостей. Мають прекрасний товарний вигляд і незрівнянний смак, використовуються для переробки.  Відрізняється високою стійкістю до фузаріозу.

Броколі Бомонт висаджують розсадним та безрозсадним способом. Розсада готова до висадки після появи 5-6 справжніх листків у віці 50-55 діб для ранньостиглих термінів. При розсадному способі норма висіву насіння - 4 г/м2, при висіві у відкритий грунт — 0,08-0,1 г/м2. При висіві насіння безпосередньо в грунт в середині квітня, вона починає плодоносити на початку липня, а при розсадному способі в кінці травня - початку червня. Необхідна густота рослин (4,0-4,5 шт/ м2) при безрассадному способі вирощування досягається проріджуванням. При розсадному способі оптимальна схема розміщення рослин при широкорядному способі на рівній поверхні – 60 x 40 або 70 x 30 см, на грядах при стрічковому дворядному способі - (50 +90) х 30 см. Найкращою схемою розміщення рослин при безрозсадному способі посіву є 70 x 50 см. Рослини стають ламкими, дерев'янистими. Оптимальна вологість повітря – близько 85%, температура повітря – +18-20°С у період росту та розвитку вегетативної маси та + 16-18°С при формуванні голівки. Температура повітря вище +25°С і нижче +10°С, сухість повітря і грунту, різко знижують урожай і якість продукції. Рослини брокколі досягають висоти 70 см і більше. Прибирання капусти брокколі проводять у кілька прийомів: в першу чергу зрізають центральну головку, коли вона щільно зімкнута (до розбіжності одиничних бутонів), бічні пагони з дрібними головками зрізають в міру їх відростання (через 10-15 діб). При систематичному збиранні продукція надходить все літо. Зрізані головки з частиною стебла 10-20 см використовують в їжу як можна швидше, так як вони в'януть. Період зберігання - 5-7 діб, температура - +1-2°С. 

Норма висіву: 4 г/м2.

Глибина загортання насіння: 0,5-1см.

Ширина міжрядь: 60-70см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading