Капуста Бригадир F1

Капуста Бригадир F1
Капуста Бригадир F1

Фасовка: 20н, 50н, 100н

Виробник: Clause Tezier, Франція

Бригадир – гібрид середньопізньої капусти, який добре підходить для переробки та зберігання. Період вегетації — 110-120 днів.  Білосніжні качани мають хорошу щільність та структуру, й відмінні якості для квашення. Ззовні капуста світло-зеленого кольору. Маса головки – 3,5-5,0 кг, в залежності від схеми посадки. Під час вегетаційного періоду добре реагує на високу температуру та її перепади. Має високий вміст вітаміну С. Не схильний до розтріскування, висока стійкість до фузаріозу, завдяки високому польовому здоров'ю.

Бригадир — один з стабільних гібридів перевірених часом. Гарне стояння в полі 4-6 тижнів. Характеризується високими якостями транспортування і нетривалим терміном зберігання без втрати товарності (4-5 місяців). Найкращими попередниками для капусти є: зернові, які переважають високою врожайністю та якісними показниками, морква, цибуля, баштанні, всі пасльонові (перець, томат, картопля). Важливо знати і пам'ятати, що не варто вирощувати капусту після капусти (строк повернення мінімум 4 роки), буряка, ріпаку, гірчиці, кукурудзи, соняшнику. Капуста — холодостійка рослина. Проростання насіння починається вже при +2–3°С. Оптимальна температура для проростання насіння — +18–20°С. У період вегетації найсприятливіша температура — +15–18°С. Висока температура протягом тривалого періоду, особливо в поєднанні з посухою, суттєво затримує розвиток рослини. Розсаду, вирощену в спорудах закритого грунту, на постійне місце висаджують відразу після ранньої капусти. Розсаду з відкритого ґрунту висаджують 15 травня -20 червня залежно від зони. Оскільки середньостиглі сорти капусти формують більшу розетку листя, ніж ранньостиглі, розсаду їх висаджують за схемою 60-70 х 40-50 см. Густота висадки розсади 4,0-4,5 рослин на 1 кв.м. У перший строк - у 50-60-денному, другий - в 45-50-денному віці (фаза 5-6 справжніх листків). Розсаду краще висаджувати, заглиблюючи до першого листка, у другій половині дня або в хмарну погоду з одночасним поливанням (0,5-0,6 л води на рослину). Щоб забезпечити достатню вологість ґрунту під час приживання рослин, засипані ямки після поливання пригортають сухою землею, торфом, перегноєм тощо. На 5-7-й день після висаджування розсади перевіряють, як прижилися рослини. У місцях, де вони випали, підсаджують нові. Збирають урожай середньої капусти, коли головки стають щільними і маса їх досягне 2-5 кг і більше. Головки зрізують з 2-3 покривними листками, які захищають їх від ушкодження і забруднення. Відразу після збирання врожаю з грядки видаляють усі рослинні рештки. Їх використовують для годівлі тварин або компостування.

Норма висіву: 16-20 насінин на 1 кв.м.

Глибина загортання насіння: 1,5-2,5 см.

Ширина міжрядь: 70см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading