Капуста Кілагерб F1

Капуста Кілагерб F1
Капуста Кілагерб F1

Фасовка: 20н

Виробник: Syngenta Seeds B.V., Нідерланди

Капуста Кілагерб – пізньостиглий гібрид. Період вегетації – 110-115 днів. Головка округлої форми, щільна,  масою 3-4 кг. Рослина з великою силою росту, стійкий до кили та фузаріозу, не пошкоджується трипсом. Призначений для реалізації у свіжому вигляді, переробки та короткострокового зберігання до 5 місяців. Зберігає гарні товарні та смакові якості під час усього періоду збору врожаю.

Капуста – одна із не багатьох культур, яка стійка до холоду. Насіння проростає вже при температурі +2-3⁰С. Найбільш сприятлива температура для росту рослини – +18-20⁰С. Коли рослина входить у вегетаційний період росту, то для неї оптимальна температура становить +15-18⁰С. На розвиток капусти Кілагерб негативно впливає довго тривала висока температура у поєднанні із посухою. Її розвиток затримується. Гібриди пізньої капусти можуть формувати головку при температурі до +5⁰С. Якщо розсада добре загартована, то може витримати короткочасний заморозок до -3-5⁰С, а вже сформовані головки витримають температуру до -5-8⁰С. Схема посадки 60х60. Не допускати перезволоження грунту, яке вплине негативно на ріст і продуктивність, хоч капуста і вимоглива до вологи. Середньостиглі і пізні гібриди добре вирощувати на грунтах з високим рівнем родючості. Найкраща кислотність грунту (рН) – 5,5-6,0. Кила загрожує, якщо вирощувати капусту на кислих грунтах. Капусті потрібно світло,тому її не вирощують у затінку. Пізньостиглі гібриди можна розміщувати після картоплі, коренеплодів, бобових культур, огірка, буряка. На дерново-підзолистих суглинних ґрунтах рослини зазвичай потерпають від браку азоту, на легких піщаних і супіщаних ґрунтах слідом за нестачею азоту настає дефіцит калію, а потім і фосфору. На чорноземних ґрунтах рослинам найчастіше бракує доступного фосфору. Вносячи добрива, треба враховувати, що частину азотних добрив доцільно вносити у вигляді кореневого підживлення в процесі вегетації (2–3 підживлення). Підготовка до зберігання капусти починається з вибору поля і підготовки до посадки. Два чинники, які впливають на лежкість капусти, — це тип ґрунту (краще вибирати ділянки з середніми й легкосуглинковими ґрунтами) та внесення калійних добрив. Оптимальна температура при зберіганні —0°С з максимальним відхиленням від – 0,7°С до +1,5°С, оптимальна вологість повітря — більше 95 %. Якщо важко підтримувати оптимальну температуру, то краще знизити вологість повітря у сховищі до 75–80 %. Звичайно, при цьому зростуть втрати на природне зменшення, але підсохлі укривні листки не дають розвиватися хворобам.

Норма висіву: 4 шт на 1 кв.м.

Глибина загортання насіння: 1,5–2,5 см.

Ширина міжрядь: 60см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading