Капуста Меліса F1

Капуста Меліса F1
Капуста Меліса F1

Фасовка: 20н

Виробник: Bejo Zaden B.V., Нідерланди

Капуста Меліса – середньостиглий гібрид. Період вегетації – 80 днів після висадки розсади. Качани  щільні, масою 1,5-2,5 кг, мають відмінні смакові якості. Гібрид стійкий до розстріскування і пластичний при вирощуванні. Його можна вирощувати впродовж всього сезону, а також як повторну культуру. При пізньому висіві гібрид має непоганий період зберігання (до кінця грудня). Основне використання — це свіжий ринок і переробка на салати.

Капусту Меліса висаджують  на відкритих сонячних ділянках з легким родючим грунтом, який при необхідності з осені вапнують, оскільки рослина не переносить кислих земель. Навесні вносять  органічні добрива, по 3-4 кг на 1 м2, золу, комплексне мінеральне добриво. Посадку проводять розсадою. Розсаду висаджують у грунт на початку травня, до цього моменту у розсади має бути від 5 до 6 справжніх листків. При посадці заглиблюють до сім'ядоль, розміщують за схемою 50х50 см для пізніх і 50х35-40 см для ранніх сортів. Для запобігання від пошкоджень і забруднень на качанах залишають 2-3 зовнішніх листа. Перевозять в ящиках або іншій тарі, що дозволить уникнути пошкодження ніжної продукції. Качани не підлягають тривалому зберіганню, рання продукція відразу використовується в їжу, пізня зберігається в підвалах при температурі +1-3°С і вологості від 90 до 95 %. З усіх видів капусти савойська відрізняється високою морозостійкістю. Особливо стійкі до холодів деякі її пізньостиглі сорти. Проростання насіння відбувається вже при температурі +3°С, а інтенсивний ріст розсади відбувається при +16-18°С. Тимчасові похолодання до +8°С, пригальмовують розвиток рослин, але не зупиняють його. Паростки середніх і ранніх сортів переносять короткочасні заморозки до-1-2 °С, пізніх – до 5-6 °С.

Норма висіву: 4 — 5 рослин на 1 кв.м.

Глибина загортання насіння: 1-1,5см.

Ширина міжрядь: 50см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading