Кавун Стетсон F1

Кавун Стетсон F1
Кавун Стетсон F1

Фасовка: 5н

Виробник: Clause Tezier, Франція

Ультраранній гібрид кавуна типу Кримсон Світ. Період вегетації — 55-60 днів. Плоди великі, округлі, темно-зеленого кольору зі світлими смугами, середня вага 8-10 кг. М'якуш насичено-червоний, хрумкий, солодкий, без прожилок, з високими смаковими якостями. Має високий вміст цукру. Насіння дрібне, темно-коричневе. Придатні для вирощування у відкритому грунті у весняно-літній період та під плівкою для отримання ультраранньої продукції. Кавун потребує великої кількості світла і є рослиною короткого світлового дня. Не здатний нормально розвиватися й давати високі врожаї в умовах затінення.

Кавун Стетсон — теплолюбна, жаростійка і посухостійка рослина, не переносить заморозків. Насіння починає проростати при температурі ґрунту +12-15°C. Оптимальна температура для росту і розвитку рослин становить +30-45°C. При зниженні температури нижче +15°C ріст і розвиток рослин затримується, а тривалий вплив температури +5-10°C діє на них згубно. На ранніх стадіях проявляє стійкість до низьких температур. У міні-тунелях за умов високої вологості повітря молоді рослини кавуна можуть витримувати значні перепади температури (від +2 до +50°C). Сходи гинуть при –10°C. Для доброго зав’язування середньодобова температура повинна бути вищою за +18°C. Зазвичай ґрунт не є лімітуючим фактором впливу на продуктивність кавуна, який не надто вимогливий до родючості, однак високі врожаї формує на добре окультурених теплих ділянках. Він може рости як на бідних піщаних, важких і кам’янистих ґрунтах, так і на родючих чорноземах. Чергування культур на полі з періодичністю в 3-4 роки дає можливість зменшити накопичення шкідників, хвороб та найбільш шкодочинних для кавуна бур’янів. Найкращими попередниками для кавуна є озима пшениця після чорного удобреного пару, багаторічні трави, кукурудза на зелений корм. В овочевій сівозміні кавун можна вирощувати після коренеплодів, цибулі, капусти. Для тривалого зберігання плоду кавуна треба збирати на початку їх достигання. У процесі зберігання вони достигають і м'якуш їх набуває відповідного забарвлення, консистенції і запаху. Плоди зберігають в овочесховищах, на балконах. Під час зберігання їх систематично оглядають, щоб не допустити загнивання. Оптимальна температура для зберігання кавуна — 6-8°С і відносна вологість повітря — 80-55%. У таких умовах плоди їх можуть зберігатися до 3 місяців.

Норма висіву: 4 насінини на 1 кв.м.

Глибина загортання насіння: 3-4 см.

Ширина міжрядь: 90 см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading