Конюшина червона

Конюшина червона
Конюшина червона

Конюшину червону (Trifolium incamatum L.) за кольором суцвіть називають ще малиновою і м'ясо-червоною. Вирощують у районах з теплим кліматом як основну і проміжну культуру. Конюшина червона — однорічна, трав'яниста рослина. Коренева система стрижнева, розгалужена, добре розвинена. Стебло пряме, гілкувате, опушене, 30—60 см заввишки.

Листки трійчасті, черешкові. У нижніх листочків черешки довші, ніж у верхніх. Листочки середні за розміром, трохи зазублені, вкриті з обох боків волосками. Біля основи черешка є два перетинчастих яйцеподібних видовжених загострених прилистки, опушених м'якими білими волосками. Суцвіття — видовжена головка, 2—6 см завдовжки, за формою нагадує суцвіття еспарцету.

Насіння крупне, ниркоподібної форми, червоно-жовте або буре.

Маса 1000 насінин — 3,2—3,6 г.

Запилення перехресне — за допомогою бджіл і джмелів.

Урожайність: 24- 36ц/га сіна, 120 - 180ц/га зеленої маси.

Призначення: вирощування на зелений корм, сіно.

Глибина загортання насіння: 1-1,5см.

Норма висіву (1 га/1 сотка):

  • точний висів (сівалка) — 16 кг / 160 г;
  • ручний висів — 20 кг / 200 г.

Вас може зацікавити

Loading