Морква Болеро F1

Морква Болеро F1
Морква Болеро F1

Фасовка: 0,5г

Виробник: Vilmorin, Франція

Морква Болеро — високоврожайний середньостиглий гібрид нантського типу. Період вегетації — 110-120 днів. Листовий апарат прямостоячий, насиченого темно-зеленого кольору, добре прикріплений до коренеплоду. Коренеплоди насиченого помаранчевого кольору, гладенькі, з високим виходом товарної продукції, довжиною — 18-22см, масою 130-140 г. Придатний для споживання у свіжому вигляді, зберігання та переробки (соки, дитяче харчування). Має відмінні смакові якості. Завдяки генетичним особливостям, насіння має високу життєздатність та проростає в найбільш спекотних умовах (літні висіви), без проблем долає ґрунтову кірку. Стійкий до альтернаріозу та борошнистої роси, також має високу стійкість до церкоспорозу та кореневих гнилей.

Вирощувати моркву Болеро краще всього на легких грунтах. Гарні попередники — капуста, картопля, кабачок, томати, огірок, цибуля, буряк, бобові. Восени, в перекопаний на глибину до 30 см грунт, вносять по 20 грамів аміачної селітри та по 40 — 60 грамів суперфосфату і калійної солі. Морква — світлолюбна культура та не переносить загущення. Після появи сходів їх проріджують, залишаючи відстань між рослинами 2-3 см. Другий раз проводять полив, коли коренеплід досягне в діаметрі 1-1,2 см, при цьому відстань між морквинами залишують до 4-5 см. Морква добре реагує на своєчасне підживлення мінеральними добривами. Мінімальна температура для проростання насіння — +4-6°С, найбільш сприятлива — + 18-25°С. До -3 °С морква ще витримує, а при температурі -5°С, гине. Термін проростання насіння коливається в діапазоні від двох до трьох тижнів.

Норма висіву: 100-140 нас/кв.м.

Глибина загортання насіння: 1,5-2 см.

Ширина міжрядь: 12-16 см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading