Морква Шантане Ред Коред

Морква Шантане Ред Коред
Морква Шантане Ред Коред

Фасовка: 3г

Виробник: Hazera, Нідерланди

Шантане Ред Коред — середньоранній сорт моркви для свіжого споживання, зберігання і переробки. Період вегетації — 100-110 днів. Коренеплоди конічні, довжиною 16-18 см, вирівняні, привабливого товарного вигляду. Забарвлення м'якоті і серцевини — інтенсивно-оранжеве. Смакові якості дуже високі.

Оптимальна температура для сходів моркви Шантане Ред Коред— +5°С, а для отримання добре забарвленої моркви — +16-22°С. Якщо насіння висівають у недостатньо вологий ґрунт, сходів моркви можна й не одержати. В разі сівби на глибину більше, ніж 1-2см, в насіння не вистачає поживних речовин для проростання паростків на поверхню ґрунту, а на меншу - в сонячні дні верхній шар грунту швидко пересихає, внаслідок чого значно знижується схожість насіння. Відтак сходи з'являються із запізненням, а посіви, як правило, зріджені і строкаті. Після з'явлення сходів моркви (незалежно від строку сівби) ґрунт у міжряддях розпушують і виполюють бур'яни в рядках. У фазі 1-2 справжніх листочків рослини проривають на 3-4 см. Проривати посіви моркви на пучкову продукцію не бажано, оскільки при цьому вириваються кращі рослини, підривається коренева система сусідніх і ущільнюється ґрунт. Тому моркву на пучкову продукцію потрібно висівати окремо від товарної (як проміжну культуру). Зберігають коренеплоди моркви в овочесховищах і підвалах насипом, у штабелях, пірамідах, ящиках і поліетиленових мішках, а також у ямах і траншеях. При цьому підтримують температуру в межах +1-2°С і відносну вологість — 90-95%.

Норма висіву: 100-120 нас/кв.м (0,1-0,12 г/кв.м).

Глибина загортання насіння: 1-2 см.

Ширина міжрядь: 45см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading