Морква Скарла

Морква Скарла
Морква Скарла

Фасовка: 3г

Виробник: Clause Tezier, Франція

Скарла — пізньостиглий сорт моркви, який відноситься до сортотипу Флакке. Період вегетації — 130-140 днів. Коренеплід крупний, циліндричний, звужений до кінця. Має високий вміст каротину, відмінні смакові якості і лежкість. М'якоть має інтенсивно-оранжевий колір. Стійкий до стрілкування. Довжина коренеплоду 20-22см, діаметр 40-60мм. Масою — 200-300г. Призначений для використання в свіжому вигляді і переробки.У кулінарії дуже широко використовується для приготування “корейської моркви” та інших салатів.

Сорт дуже високоврожайний — 100 т/га. Морква Скарла — холодостійка рослина, легко переносить заморозки до -3-5°С. Мінімальною температурою для проростання насіння вважається + 4-6°С, оптимальною — +18-25°С. Для формування і наростання коренеплоду найбільш сприятлива температура + 18-21° С, для росту листя - + 23-25° С Високі температури, особливо в поєднанні з недостатньою кількістю вологи, припиняють зростання коренеплодів і викликають їх огрубіння, потворність форми і знижують смакові якості. У сільськогосподарських сівозмінах моркву вирощують після бобових, зернових культур. З овочевих культур кращими попередниками є томати, капуста, цибуля. Слід чітко дотримуватися чергування культур в сівозміні, не допускаючи повернення моркви на колишні поля раніше, ніж через 3-4 роки. Після з'явлення сходів моркви (незалежно від строку сівби) ґрунт у міжряддях розпушують і виполюють бур'яни в рядках. У фазі 1-2 справжніх листочків рослини проривають на 3-4 см. Проривати посіви моркви на пучкову продукцію небажано, оскільки при цьому вириваються кращі рослини, підривається коренева система сусідніх і ущільнюється ґрунт. Тому моркву на пучкову продукцію потрібно висівати окремо від товарної (як проміжну культуру). Зберігають коренеплоди моркви в овочесховищах і підвалах насипом, у штабелях, пірамідах, ящиках і поліетиленових мішках, а також у ямах і траншеях. При цьому підтримують температуру в межах +1-2°С і відносну вологість — 90-95%.

Норма висіву: 0,15-0,2 г/м.кв.

Глибина загортання насіння: 1-2 см.

Ширина міжрядь: 45см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading