Пастернак Кореневий

Пастернак Кореневий
Пастернак Кореневий

Фасовка: 1г

Пастернак Кореневий — пряний коренеплід, середньопізній. Вегетаційний період від посіву до товарного коренеплода — 130-160 днів. Коренеплід конічної форми, світло-кремого забарвлення. М'якоть біла, соковита, ароматна, багата на білки, вітаміни, мінеральні солі. Використовують у кулінарії для приготування супів, гарнірів, м'ясних страв, а також для консервування. Високоврожайний. Коренеплоди добре перезимовують у грунті і весною їх можна вживати як ранню продукцію.

Пастернак віддає перевагу родючим суглинистим грунтам або торфяним, не росте на глинистих і кислих грунтах. Висівати рано навесні на добре освітлених ділянках при прогріванні грунту до +7оС. Оптимальна температура для росту і розвитку рослин — 15-18оС. Невибагливий до умов вирощування, але потребує достатнього зволоження грунтів. У жаркі сонячні дні рослина пастернаку виділяє пекучі ефірні масла, які викликають сильні опіки на оголених частинах тіла. Тому доглядати за пастернаком слід в похмурі дні, а також рано вранці або пізно ввечері. Можливий висів під зиму.

Норма висіву: 0,5 г на 1м2.

Глибина загортання насіння: 2,0-3,0 см.

Ширина міжрядь: 25-30 см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading