Фасовка: 1г
Пастернак Кореневий — пряний коренеплід, середньопізній. Вегетаційний період від посіву до товарного коренеплода — 130-160 днів. Коренеплід конічної форми, світло-кремого забарвлення. М'якоть біла, соковита, ароматна, багата на білки, вітаміни, мінеральні солі. Використовують у кулінарії для приготування супів, гарнірів, м'ясних страв, а також для консервування. Високоврожайний. Коренеплоди добре перезимовують у грунті і весною їх можна вживати як ранню продукцію.
Пастернак віддає перевагу родючим суглинистим грунтам або торфяним, не росте на глинистих і кислих грунтах. Висівати рано навесні на добре освітлених ділянках при прогріванні грунту до +7оС. Оптимальна температура для росту і розвитку рослин — 15-18оС. Невибагливий до умов вирощування, але потребує достатнього зволоження грунтів. У жаркі сонячні дні рослина пастернаку виділяє пекучі ефірні масла, які викликають сильні опіки на оголених частинах тіла. Тому доглядати за пастернаком слід в похмурі дні, а також рано вранці або пізно ввечері. Можливий висів під зиму.
Норма висіву: 0,5 г на 1м2.
Глибина загортання насіння: 2,0-3,0 см.
Ширина міжрядь: 25-30 см.
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Висів | ||||||||||||
Збір |