Фасовка: 0,5г
Виробник: Bejo Zaden B.V., Нідерланди
Ігл — середньоранній сорт кореневої петрушки для вживання у свіжому вигляді, переробки та зберігання. Період вегетації — 155 днів від висіву. Формує гладенький коренеплід конічної форми, білого кольору, вагою 100-150 г. Широко використовується в кулінарії.
Потужна коренева система робить можливим вирощування сорту в посушливих районах. Оскільки коренева петрушка має стрижневий корінь, то, як і всі культури з таким коренем, її краще не пересаджувати, а сіяти відразу в грунт на постійне місце ранньою весною. Коренева петрушка сходить довго, оскільки в її насінні міститься велика кількість ефірних масел, яка перешкоджає проростанню. Однак, щоб насіння проросло швидше, їх потрібно перед посівом загорнути в ганчірку і потримати протягом півгодини під струменем гарячої води. Потрібно лише перед самим посівом розсипати їх на папір і злегка просушити до сипучості. Кращими попередниками для петрушки кореневої є капуста, цибуля, огірки, помідори та бобові культури. Вирощувати петрушку після інших коренеплодів раніше ніж через 3-4 роки не рекомендується. Після посіву грунт трішки ущільнюють. Петрушка портебує двохразового прорідження — після з'явлення 2-3 справжніх листочків та після 5-6 листочків. Псля першого проріджування відстань між рослинами залишається 2-3 см, а після другого - не менше 5 см. При дворядковому посіві витримується відстань між рядами - 10-15 см, а між групою рядів - 40-50 см. Оптимальна температура для проростання насіння — +1-5⁰С. Тобто петрушка — це холодостійка рослина.
Норма висіву: 0,5 на 1 кв.м.
Глибина загортання насіння: 1,5-2,5 см.
Ширина міжрядь: 35 см.
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Висів | ||||||||||||
Збір |