Рукола (рокет-салат)

Рукола (рокет-салат)
Рукола (рокет-салат)

Фасовка: 1г

Виробник: Hem Zaden B.V., Нідерланди

Рукола (рокет-салат) цінується за прекрасний горіхово-гірчичний смак. Період вегетації — 20-25 днів. Соковиті листя — складова частина різноманітних салатів, дрібно посічені листки використовують при приготуванні бутербродів, це незамінний гострий гарнір до м'ясних, рибних страв. Страви з руколою стають не тільки оригінальними й смачними, а й дуже корисними. Рукола — це джерело потрібних для організму речовин. Вона містить вітаміни (А, В1, В2, В5, В6, В9, РР, С, Е), макроелементи (калій, кальцій, магній, натрій, фосфор), мікроелементи (залізо, марганець, мідь, селен, цинк, йод). Рукола сприяє нормалізації обміну речовин. Страви з руколою швидко насичують, хоча можуть бути низькокалорійними. Крім того, ця рослина є природним енергетиком, імуномодулятором. Вона сприяє підвищенню рівня гемоглобіну крові, виведенню холестерину й тонізує увесь організм. Рукола відома також як рослина-афродизіак. Речовини, які містяться в рослині, стимулюють роботу травного тракту, зміцнюють стінки кровоносних судин, сприяють нормалізації водно-сольового балансу, підвищують рівень гемоглобіну й знижують рівень цукру в крові.

Сходи, зовні схожі на редис, з’являються на 5—6 день. Завжди для салату потрібно підбирати місця з хорошим освітленням. Оптимальна температура для росту — +16–18°C.

Норма висіву: 3-5 г/кв.м.

Глибина загортання насіння: 10-11 мм.

Ширина міжрядь: 20-25 см. 

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading