Салат Куала

Салат Куала
Салат Куала

Фасовка: 10н

Виробник: Nunhems B.V., Нідерланди

Куала — новий сорт головчастого салату типу Айсберг. Період вегетації — 50-55 днів. Підходить для вирощування у відкритому грунті, як у весняний період так і осінній. Формує компактну, ідеальної форми головку, насичено-зеленого кольору. Характерною особливістю являються ранні строки дозрівання і формування головки при різних умовах вирощування. Сорт стійкий до різних хвороб.

Салат головчастий Куала вирощують розсадним і безрозсадним способами. За розсадного способу розсаду висаджують рано навесні в два-три строки: перший раз — як тільки можна вийти на город, наступні — через 7-8 днів після попередніх. Спосіб висаджування - широкорядний (40^5 см) або стрічковий (40+20; 40+20+20 см). У рядку рослини розміщують на відстані 15- 20 см. Найбільші врожаї збирають за вирощування салату горщечковою розсадою. Товарну продукцію одержують на 10-15 днів раніше, ніж від підзимових посівів. За безрозсадного способу насіння салату висівають на грядки під зиму (коли температура знизиться до +1-3°С) і навесні (у кілька строків). Оптимальна температура для появи сходів — +15-20°С. З підзимніх посівів продукцію салату одержують на 7-10 днів раніше, ніж від ранньовесняних. Навесні у перший строк насіння висівають, як тільки можна вийти на город, наступні - через 10-15 днів після попередніх. При весняній сівбі ґрунт ущільнюють. Сходи салату з'являються через 6-10 днів після сівби (залежно від погодних умов). У фазі першого справжнього листка рослини проривають на відстані 4-5 см. Вдруге це роблять у фазі 6-7 листків на відстані 15-20 см. Якщо запізнитися з прориванням, рослини витягуються і продуктивність їх знижується. Слід зазначити, що салат часто вирощують і як ущільнювач інших культур (картоплі, цибулі, моркви), сходи яких з'являються через 20 днів і більше після сівби, а також у широких міжряддях огірка, кабачка, гарбуза тощо. Збирають урожай салату головчастого вибірково, за 2-3 прийоми, коли діаметр головок досягає 6 см. Їх зрізують при основі з розеткою листків. Запізнюватись із збиранням салату не можна, оскільки рослини швидко утворюють квітконосне стебло, втрачають товарну і поживну якість. В осінній культурі салат збирають до настання приморозків, оскільки підмерзлі рослини погано зберігаються. Температура зберігання — +1-3°С, відносна вологість повітря — 80-95%. За таких умов салат зберігається до 25 днів і довше.

Норма висіву: при ранньовесняній сівбі — 0,15-0,2 г/м2, при підзимовій і пізньовесняній - 0,2-0,3 г/м2.

Глибина загортання насіння: 0,5-1,5 см.

Ширина міжрядь: 45 см. 

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading