Шпинат Боа

Шпинат Боа
Шпинат Боа

Фасовка: 200н

Виробник: Rijk Zwaan B.V., Нідерланди

Шпинат Боа — ранньостиглий сорт із дуже гарним прямостоячим листям. Період вегетації — 45 днів. Листя кругле, товсте, стебло коротке. Має приємний зелений колір. Найкраще підходить для свіжого ринку та переробної промисловості. Цінується за високий вміст в листі білків, особливо амінокислот, вітамінів С, В1, В2, РР, Е, А, К, Д, фолієвої та пантотенової кислот, мінеральних солей калію, магнію, кальцію, заліза, фосфору. Поживна цінність шпинату визначається також вмістом у ньому жирів і вуглеводів. Завдяки вмісту всіх цих речовин, шпинат є цінним продуктом дитячого харчування. Рослина холодостійка, переносить заморозки до -6°С, вимоглива до родючості грунту і вологи. В умовах довгого світлового дня в суху і жарку погоду втрачає товарні якості, утворює квітконосні пагони.

Насіння шпинату Боа проростає при температурі +4°С. Найбільш сприятлива температура для росту рослин — +15°С. Серед усіх овочевих культур шпинат першим дає товарну продукцію з відкритого грунту. В їжу використовують розетки листя шпинату в свіжому або вареному (тушкованому) вигляді. З нього готують овочеві салати, борщі, супи та інші страви. На більш легких грунтах шпинат вирощують на рівній поверхні стрічковим багаторядковим способом за схемою 35х75 см, 32х76 см. На важких суглинках шпинат під зиму висівають на грядках за схемою 30х80 см, 32х76 см. Догляд полягає в проріджуванні рослин на відстані 8-10 см в фазу двох справжніх листків, підгодівлі аміачною селітрою (1-2,5 ц/га), міжрядних обробках, прополюванні та поливі в міру необхідності. Шпинат прибирають, коли у рослин сформується розетка на 5-8 добре розвинених листків і у поодиноких рослин з'явиться невелике стебло. Для реалізації на ринку свіжої продукції можна зрізати і зовсім дрібні рослини. Урожай, прибраний в ранкові години (по росі), довше зберігає товарний вигляд. Листя добре зберігаються 5-7 днів при температурі 0- + 1°С і відносній вологості повітря 95%. Продукція на зберігання повинна бути сухою.

Норма висіву: 2,5-4,0 г / кв.м. (200-400 насінин на 1кв.м).

Глибина загортання насіння: 2-3 см.

Ширина міжрядь: 30см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading