Селера Діамант

Селера Діамант
Селера Діамант

Фасовка: 30; 100н

Виробник:Bejo Zaden B.V., Нідерланди

Діамант — середньостиглий сорт селери. Вегетаційний період — 150 днів після висадження розсади. Формує великий м'ясистий коренеплід округлої форми, вагою 1,0-1,5 кг з гладкою поверхнею білого кольору, без великої кількості кореневих волосків з нижньої частини коренеплоду та порожнин у кореплоді. Листки темно-зеленого кольору, вертикально спрямовані, середньої висоти. Добре відомий сорт із високою стійкістю до цвітушності. Селера придатна для свіжого використання, переробки та тривалого зберігання. Діамант зберігає білизну навіть після готування або сушіння. Зберігається до травня.

Вирощувати кореневу селеру слід через розсаду. Насіння сходять довго і нерівномірно. Прискорити проростання насіння допомагає передпосівна обробка: намочування в теплій воді, розчині Епінеекстра, барботування. Сходи при цьому з'являються через 8-12 днів замість 15-20. Через 15-20 днів після появи сходів распікірують розсаду в горщики або касети 4×4 см, прищипуючи стрижневий корінь на 1/2— 1/3 довжини. Оптимальна температура при цьому повинна бути в межах +18-20°С. На постійне місце селеру висаджують у середині-кінці травня за схемою 60×25 см. Обов'язково два-три рази за літо потрібно підгодовувати селеру: у червні вносяться мінеральні добрива з азотом, фосфором і калієм, в липні-серпні— фосфор, калій і мікроелементи. Щоб виростити кореневоу селеру правильно, не слід викопувати її передчасно. Основне наростання маси селери йде у вересні. Але щоб урожай довго і добре зберігався, прибирають коренеплоди перед осінніми заморозками. Зберігають їх в щільних поліетиленових мішках при температурі 0- + 2°С.

Норма висіву: 0,1-0,2г на 1 кв.м.

Глибина загортання насіння: до 0,5 см.

Ширина міжрядь: 60см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Вас може зацікавити

Loading