Фасовка: 0,5гр
Селера Листова — середньостигла. Період від сходів до пучкової продукції — 105 днів, до повної технічної спілості — 160 днів. Утворює темно-зелені, високі ароматні листки. Листова розетка з численними бічними пагонами. Вирощується прямим посівом в ґрунт, або розсадним способом. Використовується для споживання у свіжому виді та для різних видів переробки. Листові форми селери мають велику розкидисту розетку, в якій буває до 100 і більше листків. Черешки листя довгі (до 60 см і більше) і тонкі з дрібним листям. Ця форма селери коренеплодів не утворює. Використовують у свіжому вигляді, кулінарії, заморожування та як спеція в різні блюда.
Насіння у селери дуже дрібне, погано і довго пробуджуються, оскільки воно містить дуже багато ефірних олій, які перешкоджають їх швидкому набуханню в грунті. Вони іноді не проростають до 20-22 днів, особливо якщо в грунті недостатньо вологи. Тому cпочатку насіння селери засипають в полотняний мішечок і витримують протягом 15-20 хвилин в теплій воді при температурі 55-60°С, потім підсушують до сипучості і висівають в ящики.
Норма висіву: 0,5г/м2.
Глибина загортання насіння: 3см
Ширина міжрядь: 30см
Відстань між рослинами: 15см.
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Висів | ||||||||||||
Збір |