Цибуля Ексибішн

Цибуля Ексибішн
Цибуля Ексибішн

Фасовка: 100н

Виробник: Bejo Zaden B.V., Нідерланди

Цибуля Ексибішн - пізньостиглий сорт салатної цибулі для свіжого вживання і короткого (4-5 місяців) зберігання. Вегетаційний період — 150 днів. Надвисокий урожай крупних цибулин (до 900г). Потужна, вертикально спрямована листкова частина. Цибулини щільні, округло-приплюснутої форми, привабливого золотистого забарвлення, дуже солодкі. Характеризуються високим вмістом вуглеводу і соку. Всі цибулини однорідні за розміром, який залежить від густоти посадки.

Цибуля Ексибішн — підходить, як для вирощування розсадою, так і для прямого висіву. Розсадою вирощують цибулю ріпчасту, в основному напівгострих і солодких сортів. Насіння висівають у ящики в звичайні терміни (друга декада лютого). До появи сходів температуру підтримують на рівні +18-25°С, а після масових сходів знижують до +14-16°С, щоб рослини не витягнулися. З теплиці розсаду вибираємо у віці 50-60 діб, вона до цього часу формує 3-4 справжніх листка. У день висадки її рясно поливають. Виймають рослини з ящиків разом з грунтом, який потім струшують. Обрану розсаду сортують, потім обрізають коріння на 1/3 і умочують в звичайну бовтанку з глини і коров'яку. При посадці, як правило, особливо, якщо стоїть суха погода, обрізають на третину і листя. З укороченими корінням розсаду садити швидше і легше, оскільки вони не загинаються, а обрізані листя зменшують випаровування води, тому розсада приживається краще. У полі висаджують розсаду зазвичай в середині квітня - у нарізані борозни, попередньо добре политі. Рослини заглиблюють на 1 см більше, ніж вони росли в ящиках. Оптимальна густота рослин до моменту збирання повинна бути 50-60 шт. на 1 кв.м. Після висадки розсаду поливають (з розрахунку 8-10 л води на 40 штук), грунт біля неї ущільнюють, щоб не було внутрішніх порожнин біля коріння.

Норма висіву: 15-20 г на 1 кв.м.

Глибина загортання насіння: 1,5-2см.

Ширина міжрядь: 45-60 см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading