Цибуля порей

Цибуля порей
Цибуля порей

Фасовка: 0, 5гр

Цибулю порей часто називають королевою луків. У неї високий вміст солей калію, сухих речовин, у тому числі до 12% цукрів, а також аскорбінової кислоти, каротину. Найбільш цінна частина цибулі порею — відбілена основа неправдивого стебла, яке відрізняється слабо - гострим смаком. Вважається дієтичним продуктом. Крім того , цибуля порей має ще дуже цінну властивість — це один з небагатьох овочів, в якому при зберіганні вміст вітаміну С тільки збільшується.

Висівають цибулю порей на розсаду в кінці лютого. Грунт в ящиках і стаканчиках має бути легким перегнійним. Перед посівом землю злегка утрамбовують, рясно поливають, а потім висівають насіння. У ящики - на відстані 2 × 2,5 см, в стаканчики - по 3 – 4 насінини. При вирощуванні потрібно стежити за температурою повітря. Вдень бажана температура для вирощування розсади цибулі порею — +18-20°С, вночі — +13-14°С. Розсада потребує постійного поливу, крім того , потрібно зробити 1-2 підживлення комплексним мінеральним добривом.

Норма висіву: 0,5-1г/м2.

Глибина загортання насіння: 1-2см.

Ширина міжрядь: 20см.

Відстань між рослинами: 5см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading