Цибуля Ред Барон

Цибуля Ред Бардон
Цибуля Ред Бардон

Фасовка: 100н

Виробник: Bejo Zaden B.V., Нідерланди

Пізньостиглий універсальний дуже продуктивний сорт червоної цибулі з інтенсивним внутрішнім та зовнішнім забарвленням. Вегетаційний період — 120 днів. Використовується для вживання у свіжому вигляді, переробки та для довготривалого зберігання. Листя темно-зеленого кольору з восковим нальотом. Однорідні цибулини округлої форми мають привабливий вигляд, фіолетово-червоний колір верхніх лусок і ніжну, хрустку м'якоть без гіркоти, масу 50-120 г. При висіві насінням у відкритий грунт формує цибулину за один сезон. Не схильний до переноспорозу, кореневої гнилі, фузаріозу. Має хорошу лежкість і пристосованість до погодних умов. Ідеальний для механічного прибирання.

За місяць до висадки в грунт перевіряють насіння на схожість: беруть штук 20 насіння і тримають 2-3 тижні у вологій тканині. При гарній схожості повинні прорости не менше 80% насіння. Щоб знищити збудників грибних захворювань, перед посівом насіння обробляють розчином марганцівки. Додатково для прискорення проростання потрібно замочити насіння цибулі у воді на 12-18 годин або опустити їх в теплий розчин стимулятора плодоутворення (1 г на 1 ложку води) на добу. Після замочування - підсушують 15-20 хв на повітрі, поки насіння не стане сипучими, і можна переходити безпосередньо до посіву. Зверху насіння присиапають перегноєм, торфом або тирсою. Поливати посіви не потрібно, інакше утворюється кірка, яка утруднить сходи. Коли у сходів з’являться по 1-2 справжніх листочків, рослини потрібно прорідити, видаливши слабкі паростки, між зеленими сходами повинно залишитися по 2 см. Після утворення 3-4 листків проводиться друге проріджування – відстань розширюється до 5 см. Вирвану ніжну зелень можна використовувати в їжу. До половини липня потрібно поливати цибулю, протягом сезону регулярно рихлити верхній шар ґрунту і підгодовувати рослини. Збирати врожай можна починати на початку вересня, коли листя цибулі поляжуть, але не пізніше, ніж за 10 днів до заморозків. Оптимальна температура проростання насіння — +18-25°С.

Норма висіву: 100 нас. на 1 кв.м.

Глибина загортання насіння: 2см.

Ширина міжрядь: 20см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading