Шпинат Лагос

Шпинат Лагос
Шпинат Лагос

Фасовка: 2г

Виробник: Clause Tezier, Франція

Лагос — ранній холодостійкий гібрид шпинату. Період вегетації — 40-45 днів. Рослина міцна з гладеньким м'ясистим темно-зеленим листям. Характеризується високим вмістом заліза, сухих речовин та вітамінів. Використовується на салати, а також на приготування зеленого супу, борщу та інших страв. Придатний для вирощування з самої ранньої весни і до пізньої осені. Невибагливий до світла, хоча при оптимальному освітленні врожайність у багато разів зростає. Любить вологу, слабокислотні грунти, багаті на азот і фосфор.

Навесні шпинат висівають у 2-3 строки з інтервалом між ними 7-10 днів. Перший раз насіння висівають, як тільки можна вийти на город. Спосіб сівби широкосмуговий (ширина міжрядь 40-45 см, смуги 5-8 см) або стрічковий (40+20; 40+20+20+20+20 см). Насіння починає проростати при температурі +2°С, сходи можуть переносити короткочасні заморозки до -6°С, не одержуючи серйозних ушкоджень. Оптимальною температурою для росту і розвитку вважається +12-15°С. При температурі вище +20°С, особливо якщо вона сполучається з недоліком вологи в ґрунті і сухістю повітря, врожайність зменшується, погіршується і якість продукції. Шпинат — рослина довгого дня. До світла невимогливий, однак при недоліку світлової енергії ріст рослини затримується, у листах менше накопичується вітаміну С. При довжині дня більш 12 годин прискорюється стеблування. Штучне укорочування дня сприяє більш інтенсивному зростанню листя і підвищенню врожайності. До і після сівби ґрунт ущільнюють. Рано навесні по мерзлоталому ґрунту рослини, які перезимували, підживлюють аміачною селітрою (20 г/м.кв.). У фазі одного справжнього листка рослини проривають на відстані 4-5 см. Подальший догляд за рослинами полягає в розпушуванні міжрядь і виполюванні бур'янів у рядках. Збирати шпинат починають тоді, коли в розетці утвориться 5-6 добре розвинених листків. Рослини краще збирати після того, як спаде роса, зрізуючи розетки з частиною (0,5-1 см) корінця (щоб не розсипалися листки). Запізнюватись із збиранням врожаю не можна, оскільки на рослинах швидко формуються квітконосні стебла, що знижує якість продукції. Зберігати товарну продукцію шпинату протягом двох діб можна в поліетиленових мішечках в холодильнику або інших приміщеннях за температури +1-2°С і відносної вологості повітря 90-95%.

Норма висіву: 2,5-3,5 г/м.кв.

Глибина загортання насіння: 2-3 см.

Ширина міжрядь: 40-45см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading