Вігна Китайська тичкова

Вігна Китайська тичкова
Вігна Китайська тичкова

Фасовка: 10н

Вігна — це китайська спаржева квасоля. Вегетаційний період від сходів до стиглості зерна — 100-120 днів. Однорічна витка рослина, у висоту досягає 5м. Їстівною частиною являються зелені тонкі стручки, довжиною до 60см, безволокнисті, на смак солодші і ніжніші ніж стручкова спаржева квасоля. Стручки збирають незрілими, оскільки у цій фазі вони найбільш соковиті. Містить у собі велику кількість білка (близько 30%) і крохмалю (близько 50%), а також багата вітамінами В1, В2, В6, С, РР, каротином, залізом і мінеральними солями кальцію. Використовують в домашній кулінарії у вареному, смаженому, консервованому вигляді та для заморожування.

Вігна досить невибаглива до грунтів, жаростійка. Висівають насіння вігни після того, як мине загроза нічних заморозків, при прогріванні грунту до +12°С. Оптимальна температура для росту: +25-30°С. Потребує підпор. Догляд полягає у поливі, прополюванні та розпушуванні грунту. Збирають урожай приблизно через півтора місяці після сходів. Вігна дуже врожайна: до 3 кг зелених стручків з однієї рослини.

Норма висіву: 3-5 г на 1 м².

Глибина загортання насіння: 5,0-6,0 см.

Ширина міжрядь: 45 см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading