Буряк Бебібіт

Буряк Бебібіт
Буряк Бебібіт

Фасовка: 3г

Виробник: Rijk Zwaan B.V., Нідерланди

Буряк Бебібіт — середньостиглий універсальний багаторостковий сорт з високою якістю коренеплодів. Період вегетації — 100-110 днів. Коренеплоди округлої форми, темно-червоного кольору, без білих кілець, місце кріплення гички дуже маленьке. Маса — 300-350 г. Характерна висока однорідність коренеплодів. Коренеплоди не схильні до переростання. Має відмінний зовнішній вигляд — гладенька шкірка та інтенсивне забарвлення.

Для проростання насіння буряків Бебібіт достатня температура +5°С і через 3 тижні можна побачити перші сходи, при +10°С справа піде швидше і вже через 10 днів з'являться паростки, при +15°С чекати сходів доведеться 5-6 днів, а при температурі вище +20°С, усього — 3-4 дні. Оптимальні грунти для столового буряка — середньосуглинкові, в яких є в достатку органічні речовини. Буряк вважається найбільш вимогливим серед коренеплодів відносно родючості землі. Не варто закладати насіння сильно вглиб, так як при глибокому закладенні знижується шанс проростання або сповільнюються темпи зростання через брак кисню на такій глибині. Але й занадто дрібно сіяти буде помилкою, так як ризик, що насіння висохне або буде віднесене вітром. Догляд за буряком потрібен ретельний, це досить примхлива культура, яка любить, щоб обробка проходилася в свої терміни. Один з головних моментів — перешкодити появі грунтової кірки. Перше проріджування проводять, коли на рослині з'являються два перших повноцінних листа. У рядку залишають 2-3 см між рослинами. Друге проріджування слід робити, коли на рослинах вже розвинулися більше 5-6 листків, проміжок між рослинами залишають в 4-6 см. Нарешті, третю процедуру проріджування проводять до 15 серпня, між рослинами залишаються вільні проміжки по 6-8 см.

Норма висіву: 1,6-2,0 г насіння на 1 кв.

Глибина загортання насіння: на важких грунтах 2 - 3 см, на легких - 3-4 см.

Ширина міжрядь: 18-20 см. 

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading