Майоран

Майоран
Майоран

Фасовка: 0,3г

Багаторічна пряна рослина, але в культурі вирощують як однорічну, бо взимку вимерзає. Вегетаційний період від висіву до збору — 90-100 днів. Рослина висотою до 60 см, листя дрібне, овальне, опущене. Листки, стебла і насіння містять ефірну олію з приємним ароматом і гострим присмаком. Порошок сухого листя і квітів — складова частина перцевих сумішей. Майоран широко використовується у народній медицині як лікувальний засіб.

Майоран теплолюбивий та засухостійкий. Під майоран відводять родючі, пухкі грунти. Вирощують безпосереднім висівом насіння в грунт або через розсаду, яку висаджують в травні в 35-45 денному віці, після загрози заморозків. До і після сівби грунт злегка ущільнюють. Догляд полягає у захисті рослин від пізніх весняних заморозків, розпушенні грунту, виполюванні бур’янів, проріджуванні сходів та поливах (при потребі). Збирають майоран на початку масового цвітіння, зрізуючи пагони на висоті 5-7 см над поверхнею грунту. Після зрізування рослини підживлюють і розпушують міжряддя.

Норма висіву: 0,3-0,5 г на 1м².

Глибина загортання насіння: 0,5-1,0см.

Ширина міжрядь: 20-30 см.

 

  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Висів                        
Збір                        

Loading